Hej och fantasiskt varmt välkomna till den sidan där jag skriver krönikor. Här kan du läsa allt från om mig själv till hur viktigt det är med vissa bitar här i livet.
Daniel Johansson, chef


Krönika - Daniel Larsson 141002,

Abborrebacken – en av många härliga stegringar  

Visionen är att kunna bli väckt mitt i natten och kunna utföra vilken deltävling som helst i en klassiker. Den här hösten kom lidingöloppet som en första utmaning.
En uppladdning som varat under månader avslutades med en tung släng av snuva som gav sig iväg endast två dygn för tävlingsdagen. En förkylning inpå dessa kraftansträngningar skapar en extra oro under tävlingsveckan vilket släppte som en sten från hjärtat bara dan för dan. 
Tävlingsveckan som var tänkt att bestå av mycket kolhydrater och lätta träningspass var och varannan dag slutade med ren vila och en för hög dos av kolhydrater, kroppen kändes tung. 
Över 250 g pasta och ordentligt med vätska var dag under tävlingsveckan skapade bra förutsättningar för den absolut tuffaste kraftansträngningen som stått framför mig. 
Kvällen före sista lördagen i september skulle inte bli lång, sängen fick sällskap innan ljudet hördes från Alexander Bards tjatande om mustascher i första fredagsfinalen. 
Efter nio timmars sömn vaknar jag utan klocka som korrelerande inte väsnas på annat än vardagar med stundande inställning, det är mig dag.
En bilfärd med mycket energiintag upp mot Koltorps gärde var en perfekt start på denna underbara lördag.
Att vara på plats bland de två tusen första och inta en härlig stämning tillsammans med resterande del av alla entusiaster skapade en stämning inombords som inte går att föreställa sig. 
Med bara 30 minuter till startskottet lyder lämnas lidingövallen och startfållan borta på kolstorps gärde väntar. 
En bra smäll startar de första löparna inkluderat mig och nu väntade över två timmar stenhård fokus. Första tio kilometerna var trång och det märktes vilka som bär vassa armbågar. Ett eget tempo var svårt att hålla utan strömmen styr detta. När första tredje delen är över börjar det skapas lite yta att springa på och det handlade om att hitta sitt eget tempo. 
Planen var att genomföra ett kontrollerat lopp som innebar en tempoökning de sista kilometerna vilket bara är möjligt om krafter är sparade. Mittendelen av loppet var den svåraste delen, det krävs bra fart samtidigt som krafter måste sparas för såväl abborrebacken som Karins backe som snart fick avsluta denna lördag. 
Helt nöjd med loppet kommer abborrebacken som en vägg framför näsan, de första stegen i backen är tunga men vart efter kröntoppen syns finns nya energi. Sista kilometerna är härliga för kroppen som nu jobbat i över 120 minuter. 
Ett lopp med terrängen likt en sinuskurva har börjat lida mot sitt slut och kroppen har gjort sitt. Känslan när målgången dyker upp på näthinnan skapar energi som ingen kan hitta. En avslutande sprint på upploppet blåser ur den sista energin för dagen och ger mig en tid under 145 minuter vilket faller inom intervallet för godkänt resultat. 
En bilresa hem från lidingö tillsammans med X antal tusen andra trötta individer blir aningen lättare efter så här pass lyckat lidingölopp.
Krönika 130103,


Det var väldigt länge sedan jag skrev någon krönika här, men nu var det dags kände jag verkligen. DJ Konsult har haft några jättefina år men bakom all framgång ligger otroligt mycket hårt arbete och uppoffringar... Man får aldrig något Gratis, utan det är ett intensivt hårt arbete med stor ödmjukhet som alltid gäller!!!!!! Under alla år som gått har jag även innan företaget startade alltid ställt upp och aldrig varit rädd för att jobba helger om man väger in även Dömandet så är d e helger jag varit helt ledig väldigt lätträknade de senaste 10-15 åren... Många yngre som läser detta tycker nog att man är helidiot, för i mångas yngre värld är just jobbprioriteringar och uppoffringar i väldigt stor skala ganska främmande... Så i deras värld är nog jag och ex Lasse Granqvist att betrakta som jubelidioter, ni vet han den suveräna Kommentatorn för ett tag sen hade någon kommit fram och sagt till Lasse "Du är gift med jobbet", han svarade " Det är i alla fall ett lyckligt äktenskap"... hehe... Det är med andra ord inte lätt att få ihop familjeliv och annat när jobbet blir ett sätt att leva på... Så tänk på det ni som ibland kanske blir rentav lite avundsjuka eller ni som kanske tycker att en Chef har det bra, men det innebär stort ansvar och kör man eget måste man alltid sätta KUNDEN/GäSTEN i fokus jämt! Jag har tappat räkningen alla dessa gånger, man hoppat in med kort varsel eller ställt upp för att alla ska vara nöjda...

En Nöjd kund kommer alltid åter...ler...En nöjd arbetsgivare kommer också åter, var så säker!!!!

Jag jobbar bland mycket annat nu som Klubbchef hos Norrköpings Friidrott, ett fantastiskt stimulerande och roligt arbete där man älskar verkligen varenda sekund av jobbet Att som jag komma åter till Friidrotten känns jättebra, har faktiskt som riktig Ungdom...haha... Jobbat som Ungdomskonsulent när klubben då hette IK Tiwaz... Jag ger allt i mina uppdrag, precis allt och lite till... Kände också att det blev stor stimulans genom detta uppdrag, gällande mina övriga uppdrag.... Allt som oftast tycker jag att det är Världens bästa jobb jag har, det är variation och oftast Idrott samt att jag oftast får jobba med munnen och ni som känner mig vet att jag älskar det...hihi...

Något annat som ligger mig väldigt Varmt om hjärtat är att vara god Medmänniska, att ställa upp på andra människor och hur självklart som helst ställa upp på sina riktiga vänner. För mig är det hur självklart som helst, en riktig vän ställer alltid upp och det har jag verkligen upplevt med råge även om man några gånger blivit lurad eller sviken... Det finns några som brukar säga till mig "Danne du är för snäll och folk utnyttjar det ibland", det må så vara men jag är INTE alltid snäll utan jag kan nog vara riktigt besvärlig att ha med och göra för Människor som inte kan detta med att ge och ta samt sådana Människor som lovar massa men sen syns det inte alltid i handling... Dessa människor får höra det, de får heller inte min hjälp i fortsättningen och dessa är jag sannerligen inte snäll mot för det ska kännas när man sviker någon....MEN däremot är jag alltid så mån om att alltid leva som jag lär både i jobbet men också privat, har ju en hel del med Ungdomar att göra och då måste man ha tålamod och vara lärande...Just därför måste jag alltid leva som jag lär, i det är jag den typ av Människa som bjuder in och ställer upp men förr eller senare hittar jag alltid gränsen och jag kan säga med stora bokstäver SVIK MIG INTE för då är jag motsatsen till allt det jag är annars...

Oj vad tiden går fort, det är inte klokt jag minns väl när jag fyllde 30 år och farsan samt morsan ordnade stor fest ute på Oscarshäll Servering... Det var en riktig Pangkväll, tack till mina föräldrar som fixade till detta... haha... Nu är det dags att den 9 feb bjuda in ett antal Människor som betyder eller har betytt något för mig i olika sammanhang!!!! Då har det gått 10 år sen sist, jag ska fylla 40 år och jag vill ju bjuda hur många som helst, men framförallt lokalen sätter stopp för detta.... hihi...Det kommer bli artisteri, Musik och givetvis massa god Mat samt Mjölk till alla...haha...haha.. Tack till er som kommer för att förgylla denna kväll, jag ska göra mitt yttersta för att ni blir nöjda och för att ni trivs....ler...

För det är mitt Motto " är du nöjd, så är jag nöjd"...ler igen...

Signerat av DJ Konsult Chef,

Daniel Johansson


Krönika 091218,


Tyvärr så avled min Morfar 87 år gammal 8 Dec, en fantastisk underbar människa har somnat in med sina nära och sin fantastiska personal på Ringdansens äldreboende närvarande. Med tanke på det som skrivits i krönikan, känner jag att det smärtsamma också måste meddelas.

TACK FÖR ALLT MORFAR & STORT TACK TILL PERSONALEN ÅTERIGEN PÅ RINGDANSENS ÄLDREBOENDE, VI KOMMER MINNAS MORFAR FÖR DEN STORA OCH UNDERBARA MÄNNISKA HAN ALLTID VARIT, JAG/VI INOM FAMILJEN KOMMER ALDRIG GLÖMMA BORT VAD DU GJORT FÖR OSS!!!!

VILA I FRID " HASSE POJKEN" SOM PERSONALEN IBLAND BRUKADE KALLA HONOM....
/ Daniel Johansson

Krönika 091202,


I skrivande stund har Norrköping fått lite vitt på backen, inte direkt snö men med lite kyla har vi fått lite vit färg en bit in i december. Det är härligt, hoppas bara snön kommer för det är underbart med vita vintrar och det är vi inte bortskämda med på våra breddgrader....garv... Var uppe i Dalarna under helgen som var 26-29 nov, inte ens där var man i närheten av snö och turistnäringen däruppe känner nog en oro för även där uppe blir det sämre och sämre med vita vintrar.....

Snart är det jul här i vårt hus...ler, en tid för både glädje och eftertanke kan jag känna. Våran familj har aldrig varit något för att hetsa under julen, utan istället njuta och ta hand om varandra lite extra. Varför stressa omkring, när man istället ska glädjas över denna högtid tillsammans med sina nära och kära. Det är en njutningens tid, förresten måste man ha högtidsdagar för att ta hand om varandra? Ärligt talat i mitt fall och i våran familj, är det inte så utan vi försöker att göra vardagen till en fest lite när som och ta hand om varandra måste vara en självklarhet 365 dagar om året...eller...???? På tal om att ta om hand om varandra, min Morfar är 87 år gammal och fyller år på julafton dessutom...ler...Han bor på Ringdansens äldreboende i Norrköping, jag har tidigare och Media har tidigare uppmärksammat personalen där men nu är det dags igen...Min Morfar har haft en toppenhöst.vilket vi är jätte glada över men så helt plötsligt i förra veckan blev han hastigt allvarligt sjuk. Det var ett akut läge, från i princip inga varningssignaler alls till att bli jätte dålig...Han klarade det, vi är naturligtvis även otroligt glada över det också men nu till personalen ...mungiporna uppåt...skratt....
Denna personalstyrka kan inte nog berömmas, denna kväll jobbade Tord, Linnea och Maj ett vanligt tufft pass men man hör de väldigt sällan gnälla över hur pass jobbigt faktiskt deras jobb kan vara säkert ganska ofta i spartider....Denna kväll var jag på resande fot, hade varit hos Morfar tidigare på dagen men sen kom denna hastiga förändring när jag var ute mitt i Dalaskogarna. Utav denna styrka fick jag och övriga så mycket proffsighet, men också så mycket empati, värme och kärlek....Jag visste hur bra denna personal är, nu hade jag en kollega med mig och han utbrast bara i " Vilka medmänniskor de är bara bäst"....... Dessa människor är just människor med stort medmänskligt hjärta, som vi skulle behöva i ännu större utsträckning i vårat annars lite alltför kalla samhälle........

Själv kan företaget och jag se tillbaka på ett underbart 2009, här har gamla kunder återkommit men också nya tillkommit och också lite nya arbetsuppgifter. Det jag gör mest av nuförtiden är annars utbildningar av olika dess slag, konferenciers och speakeruppdrag. Men även andra uppdrag såsom föreläsningar och "toastmaster" finns med på meritlistan. Sen jobbar jag ju väldigt intensivt med utbildningar av Domare både i Innebandy men även i Fotboll, under året har jag för NFDK och SISU Idrottsutbildarna genomfört b.l.a ett utbildningsevent med lyckat resultat.........

Jag är redan till en början tufft uppbokad inför nästa år, det är så kul så du som är i behov av dessa tjänster kontaka mig så lovar jag att inte göra dig besviken......
TACK TILL ER ALLA för gott samarbete under detta år, GOD JUL & GOTT NYTT 2010 ÖNSKAR

Daniel Johansson, Chef DJ KonsultKrönika 090928,


Jobbar intensivt just nu snällt sagt, det är ju ett tecken på att företaget får mer och mer att göra och det är väl uppenbarligen ett tecken i riktningen att företaget står för något bra och leverarar till sina kunder. Nöjda kunder kommer åter, nya blir nyfikna och vill testa och sen rullar det på. Jag är så glad och tacksam för det, men det är också ett ansvar att trots långa och många resor samt långa arbetsdagar alltid dock kunna leverera en bra produkt till just dig!
Att jag gjort ett bra jobb i Uppsala ena dagen, glädjer ju inte direkt någon i Ödeshög om jag inte levererar där också...Man måste med andra ord alltid leverera och göra ett bra jobb, vart det än är och när det än är....En del brukar fråga vad jag sysslar med, det är mycket utbildning och utveckling inte minst gällande idrotten och domarrollen.... Men också föreläsningar av olika dess slag, blandar detta med speaker/konferenciersuppdrag. Jobbar också med frågor gällande moral & etik mm.... Det är många olika roller, ett par hemliga uppdrag med som jag inte får avslöja....garv...

Du ska alltid känna dig Välkommen till mitt företag, nu över till lite annat min Morfar är på väg mot den beundransfulla åldern 88 år. Han stortrivs ute på sitt äldreboende, där han får allt och lite till...En superbra personalstyrka där Morfar Hasse alltid har glimten i ögat, han har förmågan att sprida glädje omkring sig och förmågan att njuta av livet hela resan...Att besöka honom vilket jag gör ofta, känns väldigt positivt och hur bra yngre samt äldre människor verkligen kan umgås på ett bra och värdigt sätt....

Idrott ligger Morfar varmt om hjärtat, vi ser ganska ofta Fotboll eller Ishockey på TV han har spelat och nått stora framgångar i Fotboll själv och klubbarna hette Sylvia och Sleipner. På tal om Idrott i Norrköping, just nu är det Speedway med Vargarna i SM Final som vi kan glädjas och njuta av.....Men sen? Vad händer med IFK Norrköping, den anrika klubben kan hamna i div 1 kommande säsong. Jag har skrivit det förut, men nu igen att IFK kan faktiskt ramla ur och få spela i tredjedivisionen och i en serie där alla klubbar inte har råd att spela där egentligen.....Med en 300 miljoners arena nybyggd och klar, står vi kanske med som bäst Sleipner i Superettan kommande säsong....har de råd att klara sig kvar i Superettan och har de råd att betala en dyrare hyra på parken? Eller blir det vi skattebetalare som ska pröjsa än mera, frågorna är många men svaren färre....Hästen Hockey har inte börjat sin resa bra, 2 förluster i rad och Allsvenskan känns avlägsen för klubben med de ambitionerna........Dolphins mot Guld, kanske kan det vara något men spelar inte de för mycket matcher???????

Detta om detta, vill avsluta med att berätta om NFDK:s resa tillsammans med SISU Idrottsutbildarna där vi jobbar med att utbilda och vidareutveckla alla våra nya och främst yngre Fotbollsdomare. En spännande resa, där läger och särskilda träffar och utbildningsdagar är några av ingredienserna. Att jobba med dessa frågor är tufft men väldigt roligt och utvecklande för sig själv också.... Nu måste jag sluta 24 sept och en avslutande Domarutbildning för våra Sörmländska Innebandydomare, dit Idrottspsykologen Daniel Ekvall ska gästa oss. Så nu rullar jag snart mot Södertälje........

Trevlig Höst!

/ Daniel Johansson, Chef DJ Konsult.
Krönika 090506,

Sommaren har varit här ett gäng dagar, mycket har blommat ut och jag måste få säga att detta är en underbar tid. Människor möts nu på ett helt annat sätt, träffas i trädgårdar eller på uteserveringar mm. Det är många dofter, b.l.a doften av grillat är inte dumt....matälskare som en annan kanske gillar den doften bäst av alla dofter...gapskratt.... Förutom att jag gillar den här årstiden mer än någonsin, så är det också en tid då undertecknad får chansen att leva ett någorlunda normalt liv om ni förstår vad jag menar...garv..... Nu kan t.o.m jag hinna med mitt privata bättre i alla fall och man kan njuta i det vackra vädret och till viss del koppla av samt umgås med nära och kära, efter en lång höst och vinter med massor av arbetsaktiviter vilket jag älskar i sig men då blir vilan och lite ledighet än mera efterlängtad. Kommer ihåg förr, ville knappt ha de här andningshålen men nu letar jag efter dem och verkligen uppskattar ledigheten. Jag som sagt älskar ju mitt jobb, vill inte byta det mot något annat trots att det är 90-100 timmars veckor från augusti-mitten av april men det är absolut det bästa jag gjort i arbetsväg när jag drog igång företaget samt allt annat jag jobbar med inom Innebandy Sverige runt........Kan säga att nuförtiden varierar mitt arbete alltifrån projekt om moral & etik till Jultomteuppdrag, där emellan får du in rätt mycket eller hur...skratt....

Jag har hållit rätt så hårt på mitt privatliv, det kommer jag fortsätta med men några saker är ingen hemlighet och det är ju dels att jag hittils fått bort prioritera flickvän och ev bildande av familj med tanke på min arbetssituation...för vem vill ha en som aldrig är hemma knappt någon helg under 8 månaders tid....? En annan del som jag aldrig skulle prioritera bort är mina vänner och min familj med naturligtvis Morfar inräknad. Han är inne på sitt 88:e år, en go "gubbe" kan man lugnt säga som trivs så himla bra på sitt äldreboende Ringdansen..... Det gäller att ta vara på tiden, man vet aldrig vad som händer och jag brukar säga njut och njut igen du kan aldrig få för mycket av njutningen tillsammans och njutningen av livet......

Ska vi prata lite idrott också, eftersom jag bor i Norrköping så kanske jag borde börja med IFK Norrköping. Anrika IFK med massor av SM Guld  och en mängd säsonger i högsta serien har problem stora problem...Klubben har under en 10-års period börjat sätta sig i denna problematik både på och utanför banan, det går varken ekonomiskt eller sportsligt att tro på framgång genom att betala ut dyra löner och förmåner till höger och vänster. Man kan inte tro att allt kan köpas för pengar, det gäller att få ihop ett lag också och nu när pengarna är slut så finns det inga möjligheter till förstärkningar därför att man sitter liksom fast i avtal och dylikt. Läget är så illa att man måste sälja klubbhuset, nedskärningar på kanslipersonal är att vänta men tyvärr kan man inte göra något åt lönelistan på alla de som har kontrakt. Kanske läge att göra en Malmö IF, släppa flera dyra spelare till andra klubbar och jobba än mera med egna talanger och på så sätt bygga för framtiden samt sanera ekonomin... Idrottsparken håller på och byggas om, "Nya Parken" det blir säkert ett jätte lyft för staden synd bara att vi inte kan få större evenemang typ Fotbolls EM och dylikt pga av att den inte uppfyller de internationella kraven fullt ut....

Måste också skriva lite om de "hjärteprojekt" jag får jobba med tillsammans med Kjell Storm ( en go "gubbe" det också) mfl, det är mycket moral & etik och stödjande verksamhet för våra Domare... Det är Sisu, ÖFF och NFDK som tillsammans bedriver detta och detta ligger mig ex väldigt varmt om hjärtat... Det blir också Domarläger i Västerås, Norrköping och Örebro under Sommaren och för egen del fortsättning av projekten samt speaker under NT-knatet i mitten av maj månad. Efter sommaren drar allt igång igen och jag kommer vara så laddad för den upptakten, men just nu är det denna tid som ligger framför dörren dvs den "lilla lugnare tiden"... ler... Där jag även hinner med i år igen att åka till Grekland och Kreta 2 veckor i juni månaD...  bara njuter och är så tacksam till livet....

Glad Vår önskar jag er alla, tänk på att ta hand om varandra och ta vara på tiden.... den är din och den är eran... ingen annans...

Krönikör/

Daniel Johansson, DJ Konsult.Krönika 070221,

Så skriver man på sin egen hemsida igen... skratt, eftersom Martin Örtegren har förgyllt skrivandet här på hemsidan så har jag ägnat mig åt annat. Nu tänkte jag skriva några rader, vi har ju kommit in i ett nytt år och för företagets del känns det väldigt glädjande att få fortsätta jobba med tidigare åtaganden men även med lite nya "grepp". Eftersom inte kontrakt är påskrivna ännu, så vill jag inte gå ut med det men det handlar om en "bransch" där jag inte jobbat speciellt mycket tidigare och det ska bli spännande att prova på lite "nytt" också. Så får vi se vart det landar... skratt!

Eftersom Martin inte är något "Innebandyfreak"... garv, så tänkte jag skriva en del om Innebandy naturligtvis. Eftersom det ligger mig varmt om hjärtat, jag är ju numera Tränare hos Valdemarsviks Innebandyklubb och det är ett uppdrag som är otroligt roligt på alla sätt och vis. Vi uppmärksammades dessutom för vårat arbete " vi bryr oss", det är en kampanj som NT bedriver och där har vi hittils som enda Innebandyförening kommit med. Det känns jätte stort för alla oss som jobbar för Valdemarsviks Innebandyklubb, att i dagens tider få "utmärkelse" för att man jobbar rätt med viktiga frågor som b.l.a rättvisor och att jobba emot droger,mobbning och rasism. Men också att uppträda på ett schysst sätt mot motståndare och domare mfl, även vara en god kompis mot sina egna. Att få ett "kvitto" på att vi alla inom föreningen gör detta på ett bra sätt, är naturligtvis grymt stort för oss och något som känns så himla kul.

Sen måste jag bara som avslutning få kommentera detta med vissa klubbars resonemang, ta ex i Ishockey där man tycks tro att man kan bli en vinnare på att "köpa och sälja" när som helst och nästan hur som helst under säsongen. De klubbar som jobbar så här, bidrager ju själva till att man får "egenkära" spelare som spelar för sig själva och inte för lagets bästa. Där har du ett jätte stort fel, man måste få spelarna att "brinna" för laget och föreningen men det blir svårare eftersom vissa klubbar byter lite hur som helst. Sen medger jag också att allt för många spelare ser det som lite ointressant vilken klubbtröja man har, bara lönen är den rätta så skriver man på och tycker att man gör sitt genom att träna och spela matcher. Men så enkelt får det inte bara vara när man tjänar 50 000-60 000 kr/ månad och ibland mera, man måste kunna begära att man verkligen sliter för klubbens bästa i alla lägen och verkligen bryr sig i alla lägen. Inte funderar på att byta klubbadress så fort det går lite emot den enskilda individen eller laget, det är ju då man måste visa att man verkligen är värd dessa stora slantar genom att ge precis allt och lite med stort hjärta för sin klubb och den som dessutom försörjer dem rejält!!!!!

Krönikör,

Daniel JohanssonKrönika 060228,

Då sitter man här igen och det finns så mycket att skriva om, men som idrottsälskare och så här med OS i färskt minne kommer jag ägna denna krönika åt detta i stort.

Jag funderade över i söndags 26 feb när jag satt och jobbade mitt under OS Hockeyfinalen över skillnaderna, då menar jag skillnaderna på att ta GULD eller GULD? Hänger ni med, om inte så häng med nu... Jag har försökt att titta så mycket som möjligt på OS sändningarna mellan alla arbetsuppdrag och dylikt, jag har suttit med tekoppen i handen och bara skrikit när den ena svensken/svenskan efter den andra tagit medaljer. Jag har varit så glad för idrottarens/idrottarnas skull och naturligtvis för landets skull. Men hur glada har svenska folket varit över detta? Hur många har tittat på dessa sändningar? Hur många arrangemang på gatorna i Sverige har arrangerats med stora publikanslutningar?

Nu är ni nog med på vart jag är på väg, det blir så stort bara för att Hockeyherrarna tar ett Guld... Sverige stod nästan stilla, på vägen till finalen och precis innan var det bara detta som gällde i alla fall hos den enskilda "svensken". Jag frågade flera gånger människor i min närhet, bryr du dig inte över allt som händer i Turin positivt med svenska ögon sett. Man tycker det är kul, men mer är det inte men som sagt Hockey eller om det är Fotboll med landslaget så blir allt så stort överdrivet stort kan jag känna. För inte kan väl folk tycka att det är en större bragd att ta guld i Hockey mot sprint, curling, skidskytte och i slalom??????

Personligen tycker jag att det finns nästan större glädje över när ex curlingdamerna tar guld än att Hockeyherrarna tar ett guld, precis samma sak kan jag ex känna för Hockeydamernas OS Silver eller ex Anna Ottosson när hon äntligen fick en medalj. Tjejer eller killar som kämpat under många år under helt otroligt svåra förutsättningar i vissa fall. Tänk att få höra "du gamla du fria" i samband med detta... jag fick verkligen gåshud!

Nu tänker någon, är han inte glad över hockeygrabbarnas OS Guld och fattar han inte hur stort det är? Jo jag fattar, jo jag är så himla glad men jag är lika glad för alla de övriga medaljerna där det ligger massa arbete bakom och kanske t.o.m lite tårar!

Nu är OS slut, ett olympiskt spel som inte skulle ge så många medaljer för svensk del men många blev det och denna gång var det nog bra att man var försiktig i uttalanden... det liksom avgörs ju under spelen inte i förhandssnacket!

Nästa krönika ni kommer att läsa här, blir inte från mina tankar utan från Martin Örtegren. Då tänker någon, honom känner jag till. Jo, ja just är det samma Martin som jobbat med den populära reportageserien här under sensommaren... Så nu får ni ta del av det Martin känner, tycker och framförallt tycker till om... Kör hårt och Lycka Till...

Krönikör,

Daniel Johansson, Chef DJ konsult

Krönika 060119,

Nytt år och knappt har man märkt det.....skratt, jo förresten, jag fick ju fira in det nya året i Göteborg med nära och kära mellan alla jobbuppdrag. När många människor kopplar av rejält, tar några semesterdagar så jobbar jag kanske mer intensivt än någon gång under året? Nu var det ett farande mellan hemmet i Norrköping, tränarjobbet i Ödeshög och Domarobservatörs uppdrag i Uppsala i två omgångar och slutligen Västerås.

Klagar, nej knappast bara så roligt att folk anlitar en och fortfarande vill ha en. Det är en stor ära för mig, även om det inte alltid är en dans på "noter" med allt farande och att alltid vara på "tårna" och fokuserad. Naturligtvis vill jag vad jag än gör, göra det bra och verkligen ge allt för den målgrupp jag har framför mig just då! Det gäller att trivas i denna roll, att nästan alltid vara påpassad och alltid känna kraven både från mina "kära" kunder men inte minst från mig själv. Men som sagt, jag älskar detta levnadssätt, trots att man knappt är ledig en enda helg och knappt heller några vardagar. En arbetsvecka består allt som oftast runt en 80-timmars vecka, men hellre att telefonen ringer några gånger för ofta en tvärtom!

Min hälsa har det spekulerats i en hel del till på sistone, TACK till alla er som bryr er och på ett eller annat sätt stöttat mig. Det värmer, utan att gå in i detaljer som jag faktiskt vill hålla för mig själv även om jag tror på öppenhet så måste man någonstans få sätta gränser. Jag mår i skrivande stund, mycket bra och har inte ätit mediciner på mycket länge mot mina bröstsmärtor. Där stannar jag, måste bara få rikta ett så STORT TACK till all personal på Hjärtmottagningen i såväl Norrköping som Linköping. Så till er politiker, skär inte ner på detta också... Värna om det som fungerar, förbättra det som inte fungerar inom sjukvården. Jag har bara gott att säga om den behandling jag fått, helt underbara och man blir så tacksam!

Avslutningsvis vill jag bara berätta för er att DJ konsult alltid försöker att förnya sig och hitta olika uppslag, där är naturligtvis du ute på fältet expert. När jag får ett samtal eller mail om frågor, ex kan inte du göra detta eller detta så funderar jag en stund i vissa fall eller säger JA direkt i vissa andra fall. Flera gånger har företaget arrangerat resor ex till Allsång på Skansen, Melodifestivalen i Globen samt Rhapsody in Rock på Råsunda ute i Solna. Nu har jag frågor om liknande arrangemang, så finns det intresse över att få ett färdigt koncept av resor både hit eller dit. Så tveka inte utan ge oss chansen att fixa till detta, vi fixar till det efter era önskemål!

Oj,oj, nu måste jag rusa till nya uppdrag... hit och dit, dit och hit...

Krönikör,

Daniel Johansson, Chef DJ konsult
Julkrönika 051209,

Det "lackar" mot julen... alla ser fram emot detta... nej stopp & belägg!
Alla ser inte fram emot julen, många har förlorat någon nära anhörig eller på annat sätt känner att Julen är något som man inte alls ser fram emot. Vi tar så mycket för givet i dagens samhälle, trots att det händer så mycket som vänder upp & ner på vardagen för många så tar man ändock så mycket för givet!

Jag gör inte det, jag är tacksam för varje dag jag kan kliva upp ur sängen och försöker att njuta av varje dag ungefär som den kanske är den sista... ja inte riktigt så men med stor ödmjukhet för att det är faktiskt inte en självklarhet allt i livet och alla har det inte bra....

På tal om julen i ett roligare perspektiv kan berättas, att jag brukar faktiskt ställa upp som Tomte lite här och var. Det händer att jag gör det gentemot vuxna också, i veckan så trodde ett antal damer att tomten skulle komma detta år också. Damerna ifråga är "gympatjejer", de hade julfest i måndags och förra året när man hade det var självaste tomten på plats. Denna gång var han förhindrad av andra aktivieter, men damerna visste inte det utan hoppades på att just deras tomte skulle komma. Man uppskattade tomten så mycket att man hade köpt en Röd jättefin rosa alltså i julens färger till just tomten. Snacka om värme, jag blev så glad och det visar att hoppet om mänskligheten i allra högsta grad finns kvar-TACK!

Hösten är över, en massiv arbetshöst lämnar man bakom sig för att förhoppningsvis få njuta av vinter och allt som det hör till... DJ Konsult har haft ett mycket bra 2005 bakom sig, vi hoppas att det fortsätter så även nästa år & nästa...nästa... Men man får aldrig något Gratis, det handlar om att prestera och hårt arbete. Jag vill ta tillfället i akt och tacka mina medarbetare på frilansbasis, min kära Mor som "plockar" med papper och står allmänt till förfogande... underbart! Jenny som ser till att det forum du nu läser på verkligen fungerar, själv är man ingen större "stjärna" på detta men hon fixar alla möjliga som omöjliga lägen...skratt! Mikael Linder, företagets revisor, som håller koll på varenda krona som går ut och in, det kan jag lova. Martin Örtegren som jobbat med en reportageserie under sommaren ska också berömmas, han såg till att förgylla tillvaron här på hemsidan.

Många av dessa och ett antal till som på ett eller annat sätt stöttat DJ Konsult, kommer att få vara med på företagets egna julfest. Men redan nu kan jag säga, TACK till er alla som på någotvis stöttar företaget.

Till ALLA, säger jag GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!

Med Vänliga Hälsningar,

Daniel Johansson, Chef DJ konsult

Krönika 050928,

Usch och fy säger vissa, toppen och wonderful säger vissa andra... Vad svamlar jag om, jo all idrott som just nu pågår. Skilsmässoteven, som vissa kallar den för... det är sant, tänk er en fru som "hatar" idrott och som har en man som börjar en lördagförmiddag med att gå och tippa samt passar på och inhandlar lite diverse "sportgodis" och sen börjar det... Engelsk, spansk, italiensk ligafotboll och inte att förglömma allsvensk fotboll och om man har lite tur kan det ju vara någon match i superettan som 24:an sänder... På detta elithockey i Canal plus, kanske någon handboll, basket eller varför inte Innebandy sprudlar fram hos SVT 24.

Sen när lördagen gått över till söndagen, så börjar det igen... jo just det "skilsmässoteven" hette det visst!

Visst konkurrerar alla tv sändningar ut publiken på platsen... allt annat är ju bara larvigt trams att säga emot.

Jag räds inte för attackera spelare och ledare som lever i en annan värld, det gäller inte alla för vissa oavsett roll har stort hjärta och uppoffring men framförallt de som är duktiga som spelare är också oftast de som springer runt och bjuder ut sig till högstbjudande... Men som sagt det finns undantag, rejäla sådana, bl. a. en som enskild individ t.o.m gått ut i media och medgivit att " vi har det för bra" och det värmer hjärtat att en spelare kan uttrycka sig på detta viset. Jag tror ex att en stor anledning till att vissa föreningar alltid får jobba i motvind, är att man öppnar plånbok och värvar samt värvar men man kan aldrig värva hjärta och smärta... tänk på det... De är för övrigt inte alls ensamma...

Vill också tacka alla som jag samarbetar med, har och får framöver fara både hit och dit... till det ena roliga och utmanande uppdraget efter det andra. Det skänker mig stor glädje och jag är så glad och stolt att så många anlitar mig och mitt företag DJ konsult, tack för all den värme det skänker mig!

Du där ute, glöm inte bort att det finns alltid någon som bryr sig om... är du en av dem...?

Krönikören,

Daniel Johansson, Chef DJ Konsult

Krönika 050823,

Så lider Sommaren mot sitt slut, många tycker nog att den har varit slut länge men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge... Nu har vi värme och sol när jag sitter och skriver ner alla dessa rader, så passa på och njut innan vi välkomnar hösten...

Jag skrev i min förra krönika om att vi skulle hälsa midsommar och sommaren välkommen, den blev inte den bästa sommaren men en härlig midsommar och några veckor i Juli och hyfsat fint nu i augusti räddar upp det hela känns det som i alla fall.

Men varför prata väder när man inte kan påverka det ens och när det dessutom händer den ena katastrofen efter den andra... Vart är världen på, den frågan är berättigad?

Jag tänkte inte ha så mycket mera åsikter om detta, men dock vill jag bara igen och igen understryka vikten av att ta väl hand om varandra. Så när du nu träffar dina kompisar, familjen, arbetskamraterna eller varför inte vem som helst? Ge dem en riktigt skön kram eller säg något trevligt och vänligt, tänk i dessa banor att hela tiden vara rädda om varandra och inte gå emot varandra. Tänkvärda ord som betyder så mycket för faktiskt oss alla...

Idrott kan vi prata massor om, jag ska ta lite av varje tänkte jag. IFK Norrköping är ett lag som verkligen har varit på Gröna Lund denna säsong och åkt berg och dalbana... När de väl har fått lite grepp på topplagen så har de hamnat i svacka och när man väl räknat ut dem ett 10-tals gånger så reser de sig nästan men kommer aldrig räcka ända fram för till det krävs mera E4:a! Direkt upp till Allsvenskan kan vi ju redan nu säga GRATTIS till AIK och jag tycker faktiskt att det är härligt. Inte för att jag håller på dem så, men är det inte toppen med lag vars supportrar och andra kan locka över 18000 åskådare till en utav sina hemmamatcher. Ett sånt lag hör hemma i allsvenskan av bara den anledningen, med direkt dit tror jag Öster hänger på men har man något där att göra - tveksamt?

På tal om fotboll, ishockey och snart vilka idrotter ni vill. Hänger ni med i flyttkarusellen, ena dagen här och nästa dag där. Är det underligt att det snurrar i huvudena, inte det minsta... skratt. Snart vet nog inte spelarna själva vart de ska ta vägen, med dessa förutsättningar där bara de rätta förutsättningarna styr kan det inte bli någon klubbkänsla och jag påstår att just det ordet kan många av dagens elitstjärnor inte stava till... Jag lider med dessa klubbledare och inte minst trotjänare som år ut och år in ska sälja dessa bingolotter, kakor, sponsring, entrépengar som bara kommer in i stora mängder om det går bra och det kanske ändock inte räcker ekonomiskt för man tvingas betala så "hutlösa" löner att det snart inte hjälper hur mycket pengar man drar in. Stackars alla ni som gör detta "skitjobb" och otacksamma jobb år ut och år in, för att massa spelare och ledare ska kunna försörja sig rejält på detta och som om det inte stannade där man gör i vissa fall inte ens sitt bästa i alla lägen men gnälla går bra man borde "veta hut"...så ja...

Över nu till en idrott där pengar inte alls styr i den omfattningen som ovan beskrivs, nämligen Innebandy. Trots detta lider många klubbar ekonomiska problem, det stavas svårigheter med att locka publik i vissa fall men också svårigheter att sälja in sponsorerna i Svensk Innebandy. Ändock har man många hål att stoppa pengar i, det är resor och allt annat som man måste betala för att kunna deltaga i seriespel och med hyfsade bra förutsättningar. Via våran reporter Martin Örtegren som publicerar reportage här på hemsidan, har ni fått träffa två AIK profiler en utanför och en på banan. Båda jobbar i mediabranschen, ni läste rätt AIK Innebandy försörjer inte NIklas Jidhe jo visst gör man det för man fixade jobbet åt honom så indirekt gör man ju det men i Innebandyns värld är det så man får jobba där finns det inga möjligheter i världen att slänga ut massa dyra löner inte ens på en av världens bästa spelare - det ni!

Njut av sensommarvärmen och ta hand om varandra där ute...

Krönikör,

Daniel Johansson

Midsommarkrönika 050622,

Solen skiner och glädjens tid är här, i takt med att det gula lyser uppifrån heter det att nu är det härligheten som råder. Visst låter det underbart, men... Är inte sanningen egentligen något annat?

Inte minskar ondskan hos vissa hetsporrar, inte minskar psykisk sjuka och inte minskar avundsjukan och inte heller minskar alla de " kalla" människor som bara bryr om sig själva...

Det här är ett stort problem i vårat samhälle, jag kan också koka av ilska när man får höra hur många människor lägger över allt på samhället. Det är ju VI som är samhället, det är ju VI ALLA som tillsammans ska skapa ett bra samhälle och det gör man till att börja med genom att bry sig om varandra och som sagt inte bara om sig själv. Idag får man vara glad om någon ringer ambulans när någon blivit sjuk eller av annan anledning behöver hjälp, " man har så bråttom, det där angår inte mig" kan man få höra rätt ofta. Sjukt var namnet...

Låt oss ändå hoppas på en trivsam midsommar och sommar istort, med andra värderingar än att bara se till sig själv. Finns det något härligare än att känna värmen och tacksamheten från någon, när man sträckt ut handen och någon tagit den - en underbar känsla helt enkelt!

Så VISA medmänsklighet, ta dig den tiden och bry dig för först då kan du kräva av samhället och skälla om samhället.

Nu över till något annat, det är med stor förtjusning jag och mina medarbetare ser fram emot att ta emot sommaren och ladda batterierna för fortsatt hårt arbete. Vi är också mycket glada över att så många dels hittar till denna sida, men också anlitar företaget i så pass stor utsträckning som nu sker. Vi fortsätter att ställa upp för just dig i vått & torrt, aldrig får man vara omöjlig utan istället se möjligheterna. TACK till er ALLA, SKÖN SOMMAR!

Jag vill också passa på och hälsa Martin Örtegren välkommen till företaget, det ska bli så spännande att se vart hans möten med flera kända människor landar. Vi ska göra en reportageserie, där Martin på sitt sätt ska forma denna serie och göra reportage som han tror går hem i stugorna. Jag är så nyfiken att jag snart spricker, nu är reportagen snart här och ni kan på framsidan se några av de som vi ska på pulsen.

Så missa inte chansen att kontinuerligt gå in på denna hemsida, du hinner med det mellan solstrålarna och baden samt att du också hinner med att vara medmänsklig!

Som man bäddar får man ligga...

GLAD MIDSOMMAR & GLAD SOMMAR,

Daniel Johansson, Chef DJ Konsult

ETT ÄVENTYR I FINLAND, VÄRT ATT KÅSERA OM! (Specialkrönika 050516)

Så har man då varit hemma ett tag i Svedala... jobbat på i den vanliga vardagen och kommit tillbaka i gängorna efter några äventyrsdagar i Finland 4-8 Maj. Om vi drar klockan tillbaka ett par år, så får vi bättre grepp om hur detta festliga började!

Espoon Oilers starka kvinna Ann-Christine Kautto var på besök i Uppsala under Storvreta Cupen, jag och min ordinarie kollega Håkan Qwiström blåste hennes lag och det blev förlust i den aktuella matchen och fram stegade Ann-Christine med starka steg mot oss två herrar och vi sade till varandra " nu får vi skäll"... Trodde vi ja, istället sa hon den goda Ann-Christine att ni är varmt välkomna till våran cup i Esbo. Vi trodde inte att det var sant, men det var sant och på den inslagna vägen är det.

Lite under 100 lag förra året. Över den siffran vid årets turnering och mycket ska tillskrivas Ann-Christine Kautto, numera manager i klubben och utan henne fanns det nog ingen cup och kanske inte heller en sådan satsning på ungdomssidan med framgångar inom Espoon Oilers. I denna dam möter man alltid ett leende, hon är så gemytlig och trivseln tränger ända in i en som person. En ödmjuk idrottsledare, som betyder så mycket både för sin uppdragsgivare men även för omgivningen!

När vi nu fick flyga denna gång, vem ordnade det jo givetvis vår allas "Anki" som på något vis fick en deal med flygbolaget Blue och vips så var vi snabbt på finsk mark den 4 Maj. Väl på plats vid Helsingfors Internationella flygplats stod det en taxichaffis och vänta på oss, ca 30 min bilresa mot Hotellet i Hanaholmen. Det idylliska hotellet, som ligger ut med en Ö och där man verkligen ser vatten åt vilket håll man än tittar... nästan... Väl där, så blev det incheckning och kramkalas med värdinnan Ann-Christine och sedan var det dags för en måltid och därefter 3 timmars samling med genomgång om lite av varje... 8 Domare från Södermanland och Östergötland laddade tillsammans och berättade en del om sig själva, viktigt att hålla ihop gruppen i alla lägen...

Fortfarande onsdag och tiden rullar mot en given höjdpunkt, in mot Helsingfors och där hitta lämplig plats för att se matchen mellan Sverige-Finland. Hur den gick, jo det vet vi alla...

Att vara Svensk denna halvljumma vårkväll i Finland, var rätt häftigt men kanske också lite oroligt... men bara lite... skratt!

Turneringen startade på torsdagen 5 Maj, här fick undertecknad bollen precis vid ögat och en annan av våra domare blev av med sin mobiltelefon men bara tillfälligt och tur var ju det. Under samma dag, fick jag och "farfar" Håkan bara blåsa 11 min av en 2 X 15 Min match och detta för att det svenska laget Brickebacken var så bra eller hur det nu var så att man öste in 12 bollar på denna tid och i Finland bryter man då matchen med hänvisning till att matchen är för ojämn.

Ett lite skönt bad för vissa av oss och finskt bastu blev det, men sedan laddning för ny dag med nya förutsättningar. Så här höll det på fram till och med lördagskvällen, då turneringen tog slut. På tal om match, lördagskvällen satt jag och en av domarna som också ingår i u-gruppen och kikade på Sverige-Kanada i Hockey VM samtidigt som vi pratade om både det ena och det andra. Matchen, ja den vann visst Sverige... skratt.

Det blev söndag, jag citerar vad en känd domare sade till mig för ett antal år sedan tyvärr sittande i sin rullstol satt han och tittade på sitt favoritlag i Fotboll och de fick stryk men då sade han " Danne, spårvagnarna rullar imorgon också... " Det sade så mycket och ännu idag är det med mig i mina tankar, livet går vidare hur roligt eller ledsamt det än må vara och det är viktigt att tänka på även om det ibland känns i vissa lägen hopplöst svårt att tänka så... Vi lyfte runt lunch tillbaka mot svensk mark, Gustav Axberg som inte bara är en mycket lovande domare han kan också köra bil i Stockholmstrafiken på ett härligt sätt! Vi passade också på att titta på Assyriska-MALMÖ i fotbollsallsvenskan men sedan gick färden mot Eskilstuna och vidare mot Östergötland.

Ytterligare ett äventyr till ända, du har fått varit med lite grann...

Krönikör,

Daniel Johansson

Krönika 050516,

TACK till er alla besökare, hela 66 stycken besökte denna hemsida under torsdagen den 12 Maj och det är ett tydligt tecken på att vi gör en bra hemsida. Äras den som äras ska, brukar jag säga och Jenny Carlsson är webmaster på DJ Konsult och hon gör ett mycket förtjänstfullt jobb och ska ha många blommor... även om hon får det ibland när blomsterbudet gör det man ska göra... skratt!

Den senaste tiden har varit hektisk för DJ Konsult och för mig som enskild person, full fart och det ser ut så ytterligare ett tag framåt och det är givetvis så kul. Det är allt mellan domarläger-speakeruppdrag-föreläsningar och lite annat smått & gott som gäller! Många säger till mig att nu några månader är det väl lugnt, för nu har innebandyn lugnat ner sig?
Till er säger jag bara, aug-april är mest hektiska, men glädjande nog har jag många andra uppdrag utanför innebandydelen som jag framförallt jobbar med under denna period men sen pågår innebandydelen nästan året runt med allt man har att jobba med där!

Förra krönikan skrev jag en hel del om IFK-AIK, inga reaktioner har nått mig men kanske har det bidragit till företagets toppnotering i förra veckan... skratt? Nu kunde vi läsa om en fotbollsdomare, som bröt en div 5 match förra veckan pga av bråk på banan och domarna fick poliseskort från arenan. Inte är det underligt att domarna lägger av i fotbollen... Först Anders Frisk, nu även Mattias Fällström efter att han tröttnat på efterspelet till Öster-IFK på Värendsvallen. Trist, mycket trist och utan domare faktiskt ingen match och det känns som någon gammal slogan som känns utsliten. Jag tror att man måste gå djupare ner i problemet och hitta andra lösningar, man måste på någotvis få en närmare kontakt framförallt mellan spelare/ledare och domare men också gentemot publik och övriga. Få fram att domare är också människor, de kan och måste få göra fel även om det är så trist för alla inblandade när det händer!

Nu över till något annat, att vara domare är utsatt det vet vi ju och det kan ni ju om inte annat läsa om ovan här. Gustav Axberg 18 år ifrån Eskilstuna är innebandydomare, en mycket lovande sådan dessutom och som utsattheten i domarjobbet inte var nog har Gustav valt att ta ett annat utsatt uppdrag i så pass ung ålder nämligen tränare... Inte på vilken nivå som helst heller, han ska nämligen basa för Torshällas damer i division ett kommande säsong. Normalt skulle man ju känna, detta var inget klokt beslut. Men i detta fall med tanke på att jag har äran att känna Gustav, så tror jag detta kan bli fest & succe - kalla det för vad du vill. Jag tror att man med grabbens engagemang och intresse samt ungdomliga entusiasm kommer att lyckas och det rejält. Kul när klubbledningar vågar släppa fram egna och dessutom unga produkter som Gustav, i denna krönika kommer vi att följa Gustav och hans öden i Torshälla klubben ganska noga eftersom detta är rätt så unikt och jag vill låta läsarna kunna få hänga med från början till slut. Till Gustav säger jag bara igen, ett stort LYCKA TILL!

Till sist, så hade jag äran att leda NT-knatet i onsdags förra veckan ett stort löparlopp för barn och ungdomar i natursköna folkparken här i Norrköping. Rekordstort deltagarantal och en stor mängd publik gjorde att tusen och åter tusen människor hade samlats i parken denna kväll. Där man fick vara med om intervjuer med Patrik Jönsson och Viktor Rönneklev från IFK:s fotbollslag samt basketstjärnor, alla trivdes de på platsen och för sjunde gången ledde jag detta evenemang som speaker och det är alltid lika roligt uppdrag!

Håll tillgodo, hoppas detta var till belåtenhet och att just du fortsätter använda DJ Konsult i olika former. Du är alltid VÄLKOMMEN!

Krönikören,

Daniel Johansson, Chef DJ Konsult

Krönika 050429,

Som ni säkert sett på framsidan drar jag till Finland 4-8 Maj, dels för att jobba med en utvecklingsgrupp på domarsidan där det är ett samarbete mellan ÖIBF och SÖIBF. Ska också blåsa några matcher, alltid lika roligt att få vara med om sånt som man inte gör så ofta...

På tal om Finland och staden Esbo, så är det intressant att jämföra Sverige med ex Norrköping där jag kommer ifrån. Jag tycker nog att det finns många likheter, vill jag påstå men däremot de kontakter som jag har med kvinnor och män i Esbo, så ger de mycket värme och ex Ann-Christin Kautto deras starka kvinna i Espoon Oilers är suverän och så gemytlig. Efter lite valborgsfirande på hemmamark bär det iväg... spännande!

Ska du träna dem eller dem? Ska du vara sportchef där eller något liknande? Frågorna har varit många, svaren inte lika många utan det handlar ju om att jag har ett år kvar på mitt kontrakt med Boets IK ifrån Ödeshög och jag har aldrig brytit ett kontrakt om inte riktigt särskilda skäl har rått. Dessutom så trivs jag jättebra i Boets IK och med spelarna. Ett av de roligaste uppdragen jag haft! Men annars är det för mig självklart att stå för vad man lovat, det gäller allt jag tar i och just det är med att man ska kunna lita på varandra är för mig otroligt viktigt. Dubbla roller skrev en morgontidning, självfallet jätte intresserad av att jobba i FVIB som det handlade om i det aktuella fallet och är förutsättningarna de rätta för dubbla roller och att min kropp hänger med så varför inte!

Nu var det mycket om mig, det var inte riktigt meningen utan här kommer nu en hel del om relationer. Jag var på superetta fotboll i tisdags, IFK-AIK på Idrottsparken. Många pratade om AIK:s beryktade klack, även IFK:s var nog många nyfikna på efter att peking Fanz varit i Växjö och något trist tydligen hände där? Själv så hade jag kvinnligt sällskap med mig till parken, min kära mor lite över 50 år och jag hade förvissat mig om vi kunde få se på matchen utan att vara farligt nära respektive klackar. Vi gick till parken glada i vågen, tog lite dricka i Pappa Grappa tältet och sen bar det iväg in i parkens inre och vad händer?

Vi inser att vi fått jättebra platser, när det gäller att kunna se vad som händer på planen men vi konstaterar också att det börjar fyllas på med människor kring och runt oss. De som kommer har svarta & gula färger på sig, de flesta i alla fall. Det börjar närma sig matchstart och vi konstaterar att vi hamnat bland ett stort gäng AIK supportrar även fast vi sitter på långsidan. Nu tänker ni var ni oroliga? Varför gick ni inte ?

Oavsett vilket lag man håller på, kan man konstatera att den stämningen som dessa ungdomar drog igång är fantastisk att få uppleva och visst de hoppar från sittplatserna och visst de skriker både det ena och det andra ibland men rädd nej... absolut inte!

När matchen var slut, den vanns av hemmalaget så kom flera förbi när de skulle gå hem och här uppstod något annat extra intressant. Flera av dessa klappade om min mor, även krönikören själv fick en "klapp" på axeln. Så även förbrödning kan ske... detta var en häftig upplevelse och visar på att långt ifrån alla som åker runt i klackarna är huliganer men tyvärr finns det nog bråkstakar men de är säkert i minoritet i alla fall känns det så efter denna härliga kväll.

Från det ena till det andra, våren är här och i skrivande stund ska vi dagen efter fira Valborg och jag säger till er alla ha nu en jätte trevlig VÅR & SOMMAR för det är du väl värd!

Krönikör,

Daniel Johansson, DJ Konsult

Krönika 050321,

Solen skiner därute, men kylan biter sig kvar och så även snön... trots att påsken nu stundar och att våren i alla fall i almenackan går åt det hållet. Sommarsporterna, framförallt Fotboll står snart för dörren men Svensk och Internationell Fotboll är en profil fattigare.

Anders Frisk den gigantiska fotbollsdomaren ifrån Mölndal, som verkligen gav domaryrket lite nytt fräscht blod när han började sin bana för många år sedan hemma i Göteborg. Anders står för allt det som en fotbollsdomare ska ha, plus lite nya vibbar iform av utstrålningen som var magnifik. Nu är det slut, hotbilden och allt negativitet kring honom på sistone fick honom att ge upp. Att inte våga blåsa på banan efter hur man upplever, utan efter hur man känner oro för ev efterspel är givetvis en hopplös situation. När man dessutom känner att familjen är så inblandad i detta, är det nog så att något annat beslut än det Anders tog gick inte att ta...

Många är dem på gator och torg, som tycker att detta var skönt och man menar på att "Frisky" får skylla sig själv. Visst, han hade annan stil än många andra domare och han hade modet som retade många människor. Det är nog så som i samhället iövrigt, människor som vågar tycka till, vågar fatta obekväma beslut blir så obekväma till slut att samhällets vissa individer tar avstånd från dem...

Idagens samhälle ska man tiga och acceptera, vara väldigt anonym helst och inte ta något större samhällsansvar mot de som gör fel. Tänk om alla gjorde så, vilket än värre samhälle vi då skulle leva i.

Så tacka vet jag människor med MOD både på och utanför en fotbollsbana, TACK Anders för alla åren du stått för alla viktiga värderingar och som sagt givit domaryrket en ny glans.

I denna krönika, vill jag också passa på att tacka alla mina kunder och önska en GLAD PÅSK. Mitt företag är eldrig omöjligt, så tveka aldrig när du sitter där med något uppdrag som du ska lösa kolla med DJ Konsult så löser vi det säkert åt dig!

Ha en skön PÅSK och en härlig vår, sköt om er därute och ta väl hand om varandra...

Krönikören,

Daniel Johansson, Chef DJ Konsult

Krönika 050113,

Idrott är inte alltid viktigt, absolut inte i katastroflägen men kanske ändock. Kanske är det i dessa lägen, vi behöver varandra än mera. Att i tragedier prata med varandra om annat än bara den där bollen som studsade ut, eller den där "ribban" som man rev.

Överlag är detta samhälle inte uppbyggt för svaga eller drabbade människor, utan alltför många tänker på sitt och inte ett dugg på varandra. Vi lever i ett kallt samhälle, oj vad man fryser ibland och vi måste lära oss att ta varandra till oss och bry oss om varandra inte bara i tråkighetens tecken på ett betydligt varmare sätt. Tänk på det, du kan själv vara drabbad nästa gång!

Idrott ska fostra, idrott ska vara en enda stor familj. Ibland undrar jag om den idrott vi har idag, är varken det ena eller det andra. På elitnivå´är det bara pengar i huvudet på de flesta, på lägre nivå´och på ungdomsnivå´undrar man också vart glädjen och samvaron tagit vägen. Visst, den finns där men inte fullt ut. När föräldrar till pojkar eller flickor, står och hetsar sina barn eller domarna så undrar man ju ibland vart vi är på väg.

Visst är det kul att vinna, men inte till varje pris utan glädjen för varandra och för sporten måste vara viktigast och det som ska främjas. Det ska inte vinnas till varje pris, utan det måste finnas stor plats för humor och glädje för det man gör. Det ska vara en stor kul grej, att komma till sin träning/match och det ska också vara med ett leende på läpparna man tar sig därifrån.

Här har ledare en viktig roll, inte minst i ungdomssammanhang men också i stort. Så fort tendenser finns till fusk eller att avvika från idrottens FAIR PLAY regler MÅSTE varje ledare ta sitt ansvar och sätta ner foten i backen och säga ifrån oavsett om det är lagets bästa spelare eller individuell aktiv i någon sådan sport. Våga säg ifrån, då är du en duktig ledare och visar MOD.

Tänk på det, sen vill jag avslutningsvis hylla alla idrottskämpar och jag lyssnade på Radion i veckan och där slog en radioreporter vad med Motala Bandy´s bas om publiken i matchen mot Falun i onsdags. Vem vann, jo Daniel Klaar vann rätt enkelt för det kom under 1000 betalande och nu måste Leif Cederqvist i Motala Bandy hissa Radions flagga vid nästa match!

Krönikören,

Daniel Johansson, Chef DJ Konsult

Krönika 041110,

Nu börjar vi närma oss Julen, den nalkas långt bort med allt vad det innebär. Själv har mitt företag, fått många antydningar på att arrangera den kompletta julfesten så därför har jag bestämt mig för att erbjuda detta (se förstasida). En julfemkamp, kopplat till lite annat smått & gott för att sedan smälta det med skinka,köttbullar mm samt något gott att hälla i strupen är väl inte dumt! Så ta chansen, boka upp DJ Konsult för en heldag eller dylikt.

Med julen kommer mycket annat, bla Carola givetvis som kommer bla till Cloetta Center och dit kommer också jag att bevittna ( Carolafans som jag är). Denna dam är likhetstecken för julen känner jag, hennes Show Jul i Betlehem är ju något laddat och julstämningen infinner sig då om inte förr.

Men vi är inte riktigt där, innan dess kommer det att ske bla ett avgörande om Fotbollens strid i allvsenskan men dock utanför banan. ÖSK plockades ner av licensnämnden, känns väldigt märkligt måste jag säga men jag lägger mig inte i det eftersom jag inte har alla handlingar. Dock är det ingen triumf att det blir på detta sättet, Fotboll ska avgöras på banan och inte utanför men givetvis ett stort Grattis till Assyriska som nu tar klivet upp, eller? Det kommer nog överklagas, tänk om den går igenom nu när hela Södertälja har festat med all rätt!

Jag har oftast skrivit mycket om glädje, sorg och det vill jag gärna göra nu igen. Det är en het potatis, men dagligen drabbas vi av tråkigheter och jag poängterar om igen vikten av att bry sig om varandra och att visa respekt för varandra. Det är kallt ute och det är inte bara höstkylan som kyler, man måste tänka på att ta hand om varandra och vara goda medmänniskor. Det är också i problematikens tecken, som man ser vilka som är ens vänner och det får vi nog alla uppleva då & då!

Sen vill jag dock betona att jag inte alls försvarar de som begår brott, inte alls på någotvis men det finns så många andra människor som är värda en annan uppskattning och att ha någon som bryr sig om en. Man får inte utgå från en själv, utan från den som behöver någon mer än någon annan och ställ upp på detta för nästa gång är det din tur att vara där och hjälper du inte till själv kan du inte begära att få hjälp själv när du drabbas!

Visa värme, ställ upp för varandra och ge varandra VÄRME ISTÄLLET FÖR KYLA!

Krönikören,

Daniel Johansson

Krönika 040902,

Det "lilla" företaget växer hela tiden, med stor ödmjukhet konstaterar jag det funkar väldigt bra mycket tack vare goda medarbetare men också alla ni som jag samarbetar har stor del i framgångarna. Just föreläsare,utbildningar och mental träning är det som jag gör mest och trivs väldigt bra med. Jag lever också väldigt mycket med i det jag gör, vilket jag tycker är jätte viktigt.

I övrigt så är det ju mycket Innebandy och åter Innebandy, jag älskar sportens scharm och trivs även där med de jag oftast får arbeta tillsammans med. Men det är klart att allt har ett pris, jag jobbar väldigt intensivt även där med många resor som följd. Men man får uppleva massor och väldigt många roliga saker, dessutom ska det ju ses som ett jobb och då får man vara väldigt glad att kunna förknippa nöje med arbete.

Som tränare har jag hamnat i Ödeshög, Boets IK ett div 4 lag som verkligen kan konsten att ha kul och jag försöker vidare bidraga med den delen. Att ha skojigt i det man gör, är så himla viktigt men samtidigt måste man vara seriös och det gäller att få ihop detta. Jag är nu för första gången ensam huvudtränare i ett lag, jag ska direkt säga att jag har massor att tacka "Totte" Johansson min vapendragare i tre säsonger som jag lärde mig massor av på de områden där jag känt mig rätt så vilsen. Men med "Tottes" hjälp och egen erfarenhet från ledarskap rätt så högt upp, tillsammans med de kunskaperna jag alltid känt mig bra på så är det med stor trygghet jag går in i detta uppdrag. Främst handlar det om att bygga upp något nytt inom Boet, alla spelare och styrelse känner stor tillfredsställelse med det vi gör nu och det känns verkligen kul.

Någon undrar givetvis, saknar han inte Tranås? Både JA & NEJ, nu hade jag turen att få ett annat roligt ledaruppdrag med bra folk kring och runt.

Dessutom är det bara Boet i mina tankar och inget annat, jag ger alltid allt och lite till för min nuvarande uppdragsgivare. Men däremot hoppas jag ju verkligen att det ska gå bra för klubben i mitt hjärta, alla dessa härliga "lirare" och klubbledning önskar jag verkligen all framgång. Jag hade 15 mån underbar tid i vackra staden Tranås, trivdes med allt och alla nästan MEN nu blev det som det blev och jag har verkligen haft tur som hittat ett nytt "Drömställe" att få verka i- Boets IK var namnet!

Nu får jag sluta skriva, ni där ute tveka inte att kontakta mig i olika sammanhang och TACK alla ni som har del i DJ Konsults framgångar!

Krönikören,

Daniel Johansson, Chef DJ Konsult

Krönika 040524,

Jag har skrivit mycket om kärlek och att bry sig om varandra, vi ser dagligen exempel på motsatsen och vi ser också konsekvenserna. Jag har också tidigare beskrivit vikten av att bry sig om sina föräldrar, mor & farföräldrar och jag understryker det än mera nu. Min Farmor avled dessvärre för några veckor sedan, sorgen är stor och saknaden densamma men kontakten mellan mig och Farmor och det faktum att vi alltid hade en bra relation och brydde sig om varandra har gjort det hela lite lättare. Jag brydde mig alltid om henne och hon om mig ända in i det sista var det så, det gör att man känner att man verkligen tagit vara på tiden hela vägen tillsammans och alltid njutit hand i hand.

Tänk på det alla som säger att jag har inte tid, det där bryr jag mig inte om och det finns personal som får ta hand om. Det är ett otäckt tänkande som skulle vara förbjudit att få ha, lev tillsammans och ta vara på tiden tillsammans- LEV NU & GÖR DET TILLSAMMANS...

På tal om känslor, jag pratar alltid om att våga visa dem och att framförallt ha känslor. Det är också ett sätt att bry sig om sina medmänniskor genom att ha känslor, det är allt för många idag som är kalla i vårt samhälle och jag avslutar denna del av krönikan med att påvisa igen att det är faktiskt synd om en del människor som begår felaktiga handlingar i vårat samhälle. En människa som har det svårt, ingen kärlek eller omtanke från något håll och sedan ytterligare problem på detta så kan det ibland inte vara så konstigt att vissa gör dumheter. Tro nu inte att jag försvarar dessa, ABSOLUT INTE men jag vill bara få fram ett annat tankesätt från samhället istället för den här " Tänka på dig själv mentaliteten" som nu råder i för stor utsträckning.

Idrottskrönika, står det ju på förstasidan och då ska vi väl prata lite idrott också. I skrivande stund tog Sverige återigen VM Guld i Innebandy men man undrar vilka som glädjs? Det borde vi alla göra och oavsett snacket om motståndet i världen, så är det styrka att turnering efter turnering gå vinnare ur striden och det är också en styrka att man gör det trots att det inte finns speciellt många kronor inblandade...

Just det tycker jag gör det hela betydligt mera härligt och kul, men jag är visst ensam om detta tänkande. Men om vi tar VM-medaljer i andra sporter framförallt i Fotboll & Hockey så får spelarna massa pengar och det till lirare som redan är miljonärer...

Snacka om idrott, att vara glad över att representera Sverige och att få ta ett ytterligare Guld. Nere från Schweiz kunde man se alla dessa glada guldgossar, som inte får en krona men som gjort något bra för landet och för sin sport...

Härligt Svenska Innebandylandslaget, fortsätt lira för glädjens skull och för att få representera landet & det ni vissa Fotbolls samt Hockeystjärnor är något att tänka på!

Innan jag avslutar, vill jag återigen tacka alla kunder och vänner för ett strålande gott samarbete och DJ Konsult blir bara större & större vilket är så glädjande!


Glad Sommar, njut av värme & bad...

Krönikören,

Daniel Johansson

Krönika 040227,

Våren slår till ett par dagar, sedan kommer vintern och med den Snön. Ojämn kvalité kan man påstå och det är som i idrott eller övriga livet, att det är upp och ner till och från.

Jag har vid flera av mina tidigare krönikor varit ganska negativ fast jag är en mycket glad och positiv person,men till vissa delar måste man bita ifrån och få låta negativ.

Men nu ska jag ägna krönikan åt bara glädje, själv försöker jag att skapa glädje kring och runt mig men hoppas ju även att andra gör det. IBF Tranås är ett sådan´t exempel på hur man ger och tar, glädjen i centrum brukar vi prata om. Här delar vi med oss av dels problem men också varandras glädje. Att jobba tillsammans är A & O, allt blir så mycket roligare. I just nämda klubb, kan den ena efter den andra skapa trivsel även om det kanske inte är så roligt av olika anledningar. Vi har ett gäng som drar åt samma håll, som har oftast en positivitet och den smittar av sig på varandra!

Personligen är det en glädje för mig att ex få besöka min farmor & morfar, båda gamla men blir så glada när jag hälsar på dem och det händer ganska ofta. Likaså känner jag en stor glädje över att få hälsa på dem, även här ger vi varandra glädje och livslust.

"Ett gott skratt förlänger livet", säger min Morfar och det är så sant som det är sagt. Ett annat ordspråk är "det blir inte roligare än man gör det" och tänk att få vara glad och lycklig tillsammans med arbetskamrater,vänner & inte minst nära & kära. Det är inte alltid man själv känner det så, men oftast är det så i mitt fall och det är till stor hjälp i det dystra samhälle vi lever i...

" Glädje & sorg,hydda & koj..." är början på en känd svensk visa och den säger också väldigt mycket.

Kära hemsidaläsare, ut och var glad... sprid glädje & ta glädje...

Livet är för kort, för att kasta bort i negativitet...

Låt hjärtat och glädjen vara med,

Krönikören,

Daniel Johansson

Julkrönika 031210,

Nu är det jul i vårt hus, det känns kul att julen närmar sig men det är en bister värld vi lever i och det hjälper inte hur mycket julen kan glädja efter som världen idag inte är vad den borde vara...

Att dagligen få vetskap om att många människor mår illa, drabbade av våld,hot eller ännu värre ting kopplat till andra tråkigheter som tyvärr är vardag i vårt samhälle idag. Allt detta gör att vi har en värld som på många sätt är ond, den blir inte mindre ond av att de som
begår handlingarna inte får sitt rättmätiga straff.

Det är många offer på olika sätt och vis, en del känner sig som "dubbeloffer" eftersom de dels råkat ut för händelsen men sen kanske inte ens blir trodd eller så blir straffet för den/de som begått gärningen minimal.

Vi har idag en beklaglig förmåga att skydda den som gjort fel, oavsett om det är stort eller smått så ska den som gjort fel oftast skyddas eller få minimal bestraffning. Detta oavsett om det är rättssak, inom idrotten eller inom andra områden där det handlar om rätt eller fel så ska den som gjort felet oftast komma lindrigt undan och det är FEL!

Allt detta skapar ett samhälle där man lite kan göra som man vill, man vet att brottslighet eller vad det nu är för något som en person gör fel inte drabbar personen speciellt hårt utifrån hur mycket det drabbar motparten eller offret.

Över till något roligt, det är tur att det finns missionärer som Carola exempelvis. Inte bara att hon sjunger som ett underbarn, hon har också en bra tro på livet och hon förmedlar inte minst i dessa tider mycket bra budskap och hon hjälper människor som av en eller annan anledning hamnat snett i livet och försöker att få dem på fötter igen-att hon
dessutom är en stor artist, som jobbar så aktivt inom dessa frågor gör ju inte det hela sämre.

Ha nu en jätte härlig Jul så gott det går, tänk på att bry er om varandra och visa kärlek för varandra i alla lägen. Vi behöver varandra, tillsammans är man stark men ensam orkar man inte resa sig...


GOD JUL & GOTT NYTT ÅR/

Daniel Johansson, Chef DJ Konsult

Krönika 031002,

Har under flera av tidigare krönikor skrivit mycket om det kalla och svala samhälle, där tiden för varandra inte finns i tillräcklig utsträckning och utslagningen blir allt större och mera omfattande. Tid är pengar heter det, pengar finns det ju inte heller att kunna hjälpa dessa utstötta som inte känner värme eller kärlek från något håll och därmed får samhället dessa människor som stora orosmoment som mår väldigt dåligt.

Många är så dåliga, att de inte är vid sina sinnens fulla bruk och tyvärr kommer många av dem dessutom in i grov brottslighet & även drogproblem.

Detta är ju de stora anledningarna till den senaste tidens tråkigheter i vårat samhälle, där det hänt så mycket tråkigt och skapat så stor sorg för så många människor!


Jag drog streck avsiktligt här för att gå vidare, just det är ett måste men alltid jobbigt med tanke på alla drabbade och den sorg man känner samt givetvis ilska mot de som gör handlingar men också mot samhället som inte med krafttag tar tag i dessa stora problem.

Just att gå vidare var det, själv sysslar jag mycket med idrott och det betyder massor för alla inblandade är jag övertygad om inte minst vid motgångar stora som små. Jag tror också man kan ta den där förlusten lättare eller den där missen, utan att hela världen rasar in när man vet vad som kan hända på andra områden och av betydligt mera allvarliga slag än att förlora eller missa i idrottssammanhang!

Idrott är oftast en resa mellan hopp om och förtvivlan, men det är en lek i grunden och ska vara väldigt kul. Glöm inte det, passa på och njut av din idrott och av livet i allmänhet och du lev nu!

Krönikör,

Daniel Johansson


Krönika 030814,

Efter solsken kommer regn säger man och tvärtom, den här sommaren har bjudit mycket på den blandningen, men det har väl ändock varit en sommar som man får tycka ha varit helt okej om man gillar värme, svett,sol och härliga bad. Ja förlåt, jag glömde det grillade köttet och ett glas... men nu fick jag med det också.

Jag beskrev i tidigare krönika om hur "jagat" vårat samhälle är och skapar så " kalla" vindar emellan varandra, vi har inte för varandra heter det och det är klart med den inställningen skapar det ett tufft klimat med dålig hälsa hos många som följd. Jag kan gå till mig själv, för mig är det självklart att bry mig om mina medmänniskor och att ställa upp på min familj är ännu mera självklart. Ta bara min farmor och morfar som båda är över 80 år, man får inte glömma bort allt goda de stått för och allt de gjort för mig under årens lopp. Morfar var min lekkamrat när jag var yngre och farmor har alltid haft öppna dörrar till mig och lärt mig väldigt mycket om livet.

Som sagt, glöm inte bort de äldre eller andra som har det svårt och som kanske numera inte kan ställa upp på dig som tidigare men då är det din tur att ställa upp på deras villkor och den tiden måste man kunna ta sig...

Sen vill jag skriva några rader om en krönika i morgontidningen Folkbladet signerat Tim Södergren, det är nog det bästa jag läst på länge. Tacka vet jag människor oavsett yrke som vågar tycka till och ha åsikter grundat på fakta, i det här fallet skrev Tim om "fan ska vara sportjournalist" som en av rubrikerna. Han hade fått kritik för att han just speglat sanningen i en annan artikel tidigare, därför ville han nu förklara att när han står där med pennan i handen så jobbar han och beskriver sanningen- bravo Tim, härligt med modiga människor som vågar tycka till och förmedla sanningen utan att lägga till eller dra ifrån och här har många människor att lära av i verkliga livet.

Oj, vad tiden går fort men jag hoppas att du trivs med hemsidan som nu håller på att läggas om också för att just du som läsare ska trivas ännu mera. Det är många som besöker sidan, detta kan man tacka företagets webmaster Jenny som sköter detta på ett mycket bra sätt och är ovärderlig för en företagare som själv knappt klarar av att komma in i dator´n... skratt men man ska som sagt alltid vara öppen och ärlig.


Krönikören,

Daniel Johansson, Chef DJ konsult


Krönika 030616,

Det är oroligt i vår värld, dagligen får man sig till "livs" ett antal tråkiga händelser såsom bråk av olika slag eller andra icke önskvärda handlingar i vårt samhälle. Varför har det blivit så här? Vi lever i en tuff värld, där krav & förväntningar hela tiden överöser mänskligheten och många har inte tid för varandra utan " kör på bara på ". Att stanna upp, lyssna på en kompis i problem borde vara självklart men är det inte idag eftersom alla MÅSTEN faktiskt går före.

Ledsen, men jag måste bara & jag har inte tid- ni känner säkert igen er många av er. Att bara jaga vidare och inte stanna upp, är illa för en själv men ännu mera illa för den som verkligen behöver mig och som man kanske bara "stressar" förbi eftersom jag måste ju bara...

Tänkvärda rader, själv så sitter jag och skriver dessa rader då regnet öser ner utanför. Själv lider jag inte och ej heller bryr mig, varför ska engagera mig i sådan´t som jag absolut inte kan påverka. Min far brukar ofta ha åsikter om vädret, han har försökt med alla medel och verkligen "ropat fram det fina vädret" men tyvärr så har Fru fortuna aldrig lyssnat på honom men han vrålar på ändå trots allt... Jag väljer hellre att ta seden dit man kommer, det kommer man långt på...

Vill också avslutningsvis ägna några rader åt de tränarjobb jag har/haft den senaste tiden, det är främst en sak jag har reagerat på och det är att när man lämnar den ena klubben för en annan så är nästan allt glömt av det goda som man var så omtyckt för tidigare men nu helt plötsligt när det står IBF Tranås på visitkortet istället för KFUM Linköping så är man inte ens värd skiten under ens skor utan nu hittar NÅGRA bara fel. Ja, jag säger då det att vissa bara orkar- men jag ska ge ett gott råd" livet är så kort för att bråka bort det, utan lev och lev nu..."

Till er alla, Trevlig sommar & njut verkligen av livet!

Krönikör,

Daniel Johansson, Chef DJ konsult